Kärsin saamattomuussyndroomasta. Se on sitä kun pitäisi tehdä kaikenlaista, mutta mikään ei silti onnistu vaikka olisi aikaakin. On paljon asioita, joita nimenomaan minun pitäisi tehdä, mutta aion aloittaa muutoksen kolmesta. Minun pitäisi syödä terveellisemmin, liikkua enemmän ja opiskella. Mikään näistä ei toistaseksi ole aivan onnistunut...

Vietän nyt välivuotta opinnoistani, koska viime keväänä en jaksanut lukea pääsykokeisiin. Tänä keväänä asia pitäisi korjata, mutta se onkin paljon helpommin sanottu kuin tehty. Lukumotivaationi on nolla. olen silti saanut luettua kertaalleen jo toisen varsinaisista pääsykoekirjoista, toisessa taidan olla sivulla 67. Tätä jälkimmäistä luen alleviivaten, mikä hiukan hidastaa tahtia entisestään. Ennen toukokuun loppua molemmat kirjat pitäisi olla luettuna muutamaan kertaan. Kova homma mutta pakko yrittää. Tavoitteena on siis päästä opiskelemaan, mikä onnistuu vain lukemalla nämä kirjat tarpeeksi hyvin.

Toinen kolmesta eli liikunta onkin sitten ehkä jossain määrin hauskempi tehtävä. en nimittäin ollenkaan inhoa liikuntaa ja urheilua. Päin vastoin suorastaan nautin niistä, mutta... En tiedä mikä mättää, mutta jostain syystä on kovin vaikeaa ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä liikkumaan. Pidän monista lajeista ja harrastankin monenlaista, mutta vain silloin tällöin. Tarkoitukseni olisi nyt tämän kevään aikana löytää itsestäni se urheilullinen puoli, se joka mieluummin lähtee lenkille kuin jää sohvalle lukemaan lehteä.

Enhän minä toki nytkään ihan pelkkä sohvaperuna ole. Päivittäin käyn koiran kanssa kävelyillä sekä kerran viikkoon agilityssä ja bailatinossa. Lisäksi joskus innostun kotona jumppailemaan, mutta siihen se sitten jääkin.

Säälittävän lyhyt tuo urheiluharrastusteni lista nykyisin. Ennen harrastin vaikka mitä, mutta vähitellen kaikki on jotenkin jäänyt. Aiemmin pyöräilin paljon, nykyisin matkat taittuvat aivan liian usein nelirenkaisella. Ratsastus ja nykytanssi ovat edelleen lähellä sydäntäni, mutta kumpaankaan ei juuri nyt ole mahdollisuutta - valitettavasti. Ehkä silti joitain vanhoja suosikkeja olisi vielä elvytettävissä. Nyrkkeilyharrastukseni (ja pari muuta kyynär- ja polviniveliä rasittavaa lajia) on ollut jonkin aikaa tauolla terveydellisistä syistä, mutta kaivoin hanskat esille viime viikolla, ehkäpä niillekin löytyy taas käyttöä...

Haluan tosiaan löytää taas liikunnanilon ja mieluusti samalla hiukan parantaa rapakuntoani. Eikä minua kyllä mitenkään haittaa, jos pari kiloa putoaisi pysyvästi ja kroppa hiukan kiinteytyisi. Tavoitteeksi ehkä voisi asettaa, että jaksaisin koko kevään ajan liikkua päivittäin jonkin verran ja muutaman kerran viikossa tehokkaammin. Ja jos kesään mennessä 2 kiloa jäisi matkan varrelle.

Osin tuohon laihtumistoiveeseeni liittyy tämä viimeinen kohta tässä kolmiosaisessa tavoiteohjelmassani. Siis syödä terveellisesti... Olen jo vuosia ollut lakto-ovovegetaristi eli välttänyt lihaa, kalaa ja kanaa. Se toki jossain määrin keventää ruokavaliotani, mutta en silti ole aivan tyytyväinen. haluaisin päästä eroon turhista herkuista. Aivan liian usein sorrun karkkeihin, suklaaseen tai leivonnaisiin ja sitten voi tuska.. Minä nimittäin lihon jo salaatinlehdestä. Eli tavoitteena olisi kontrolloitu syöminen, ärsyttää kun ei pysty hillitsemään ja hallitsemaan itseään.

Siis tästä lähtien vähemmän herkkuja, enemmän hedelmiä! Lisäksi olisi hienoa oikeasti oppia syömään vain silloin kun on nälkä, ei aina silloin kun tekee mieli.

Nyt kun lähtötilanne on selvitetty täytyy sanoa jotain itse blogista. Loin sen pelkästään tukeakseni tätä projektia. Ehkäpä julkinen päiväkirja sekä syömisten ja liikunnan kirjaaminen ylös motivoivat hiukan edistymään. Tai sitten vain unohdan koko jutun... ;D